onsdag 4 mars 2009

Oppigårds Spring Ale

Oppigårds brukar borga för kvalitet, och så är det även i detta fall. Spring Ale:en är ett lite svagare öl än vad vi är vana med, så det är med spänning jag öppnar flaskan.

Ölet har en ljus bärnstensfärg som påminner rätt så mycket om deras Golden Ale. Skummet är stort och vitt och lämnar rejält med skumrester på glaset.

Doften är fylld av mogna gröna äpplen, örter och rejält med humle. Det finns även inslag av lätt-rostad malt och citrusfrukter.

Smaken är det minsann inga fel på heller! Rejält drag i beskan för att vara en såpass "svag" ale. Mycket äpple, örter och humlebeska här med. Riktigt trevligt, den känns faktiskt riktigt "vårig".

Vad får den i betyg? 3,9/5!

5 kommentarer:

  1. tyckte den var lite tunn...bara beska ingen kropp....lovade mycket men föll lite platt...

    SvaraRadera
  2. tycker inte heller den var så speciell.
    dricker däremot min privatimporterade Indian Tribute nu, som brygdes för bara några veckor sedan. OJ OJ OJ vilken grym öl!
    sjukt färsk och fräsch, härlig beska - doftar underbart! yeeehaa!

    SvaraRadera
  3. Niggze: Absolut, väldigt trevlig sessionbeer och riktigt uppfriskande!

    Beror väl på vad man menar med speciell, an blir ju väldigt bortskämd med extrem-öl så det kan lätt bli lite anonymt i jämförelse. :-)

    Dempa: Indian Tribute vore grymt rolig att få pröva faktiskt! Trist som tusan att Systembolaget inte tar in den, men det kanske kommer..

    SvaraRadera
  4. Årets sportlovsöl enligt mej, mycket bra öl att kombinera med lite fritidsaktiviteter. Den lite svagare alkholhalten är fördelaktig så att man inte blir lite för full i backarna.

    SvaraRadera