lördag 28 mars 2009

Påsk Alt

Flikar bara in lite snabbt eftersom David redan recenserat denna. Jag hoppas verkligen ni fick tag i denna! Det måste vara top 10 av det jag testat från Sverige. Jag gillar verkligen Altbier, och detta är himmelskt gott. Sigtuna Brygghus och Wicked Wine borde göra mer grejer tillsammans!

Jag gav det superhöga betyget 4,65 på Beer Advocate, se min recension här.

4 kommentarer:

  1. Riktigt positiv överraskning från Wicked Wine och Sigtuna! Tror att det är Hallertau humlen man känner så väl... tycker mig känna igen den från De Molen's Helvete & Fördömmelse (som var färsk när jag drack den).

    SvaraRadera
  2. Antar att du läst min recension av den på BA (eftersom den var rätt ensam tills du la in din). Som du kanske förstår tyckte jag tvärtom att den inte var speciellt bra. Förstod aldrig vad den försökte åstadkomma.

    SvaraRadera
  3. ricke: Jo jag läste den, jag vet ju iofs inte var du tycker om Altbier i allmänhet, men jag tyckte detta var en spännande tolkning av stilen.

    Många komplexa humletoner i kombination med en rejält kraftfull altbier, tyckte det var ruskigt gott och trevligt. Men som tur är så är ju smaken som baken... :)

    SvaraRadera
  4. Att den var intressant kan jag helt klart hålla med om. Men det säger egentligen inget om huruvida man gillar det eller inte.

    Antalet olika altbier jag har druckit är inte speciellt många, de går nog att räkna på ena handens fingrar och jag kan väl hålla med om att det är en rätt rolig tolkning av stilen.

    and yes, det är nog tur att smaken är som baken.

    SvaraRadera