lördag 12 september 2009

1,1%

Kikade in på BrewDogs blogg precis. Att deras nya Tokyo* på 18,2% fått "The Portman Group" och det skotska parlamentet att reagera har väl knappast undgått någon. Nu kommer svaret på kritiken: en ale på 1,1% och en (teoretisk) IBU på 225. Ölet med det passande namnet Nanny State har bryggts med 60 kilo humle i en liten 2000-liters batch.


Vad ska man säga? Jag tycker det är ganska roligt faktiskt!

6 kommentarer:

  1. Hehe, onekligen kul! Skönt att några orkar driva med alla dessa tokiga politiker.

    SvaraRadera
  2. Minst sagt... något svenskt bryggeri borde brygga ett liknande öl och döpa det till "Ettkommaettan".

    SvaraRadera
  3. BrewDog är ju ganska kul.. Nån får dock ringa mig när det börjar smaka riktigt bra..

    SvaraRadera
  4. Mja... jag gillar BrewDog, men det finns ju klart bättre bryggerier. Nu har jag dock inte testat de öl jag tycker verkar intressantast, dvs. Tokyo och Tokyo* :) Smokehead är ju trevlig t.ex., även om jag inte tvivlar på att den fatlagrade Weaseln befinner sig i en helt annan dimension.

    SvaraRadera
  5. Jag tycker det är riktigt roligt. Och jag gillar ju även brewdog.
    Tycker det är töntigt också att klaga på en öl som har hög alkoholhalt. Argumentet mot tokyo var ju bland annat att folk skulle bli mer fulla och allt var det var. Men ofta så är ju de öl med hög alkoholhalt dyr, så folk som vill bli fulla köper ju i så fall sprit.
    Töntigt!

    SvaraRadera
  6. Mja, precis... med samma resonemang bör de ju förbjuda skottarna att tiilverka den onda drycken whisky - som ju jämt är några procent starkare än Tokyo*...

    SvaraRadera