söndag 18 oktober 2009

Arbetarporter till fler Bishops

Läste på Bishops Arms hemsida att Ocean Järntorgets Arbetarporter tillfälligt kommer att finnas på alla Bishops runt om i landet. Detta eftersom ölet tidigare i år vann silver i kategorin "Porter 6% och över" på Stockholm Beer & Whisky Festival.

Ja, det låter ju riktigt intressant, även om jag hört att folk här i Karlstad är jätterädda för alla "sådana där mörka öl" som inte heter Guinness. Får hoppas det kommer ett fat i alla fall och några mer än jag och Fredrik vågar prova den. Har tidigare hört att de fått hälla ut starkare porter och grejer eftersom faten blivit för gamla. Vill verkligen prova ölet igen, eftersom det "bara" blev ett litet smakprov när jag var i Göteborg i våras.

6 kommentarer:

  1. Å andra sidan brukar väl BA ha ganska ordentliga påslag på just starkare öl från mikrobryggerier.

    Inte för att det är ett argument mot att man måsta ta betalt, men det ger en mycket högre tröskel för nya kunder.

    SvaraRadera
  2. Järntorgets Arbetarporter har på BA Järntorget ett mindre påslag än övriga likvärdiga produkter. Bara alkoholskatten motsvara 18 kronor ex moms på utpris på ett 30 cl glas.

    BA har egentligen inte högre påslag än övriga på vissa produkter. Däremot så sponsrar hof-drickarna att BA kan ha ett bra sortiment av hantverksbryggd svensk öl.

    Brygger just JAP som ska ut till alla Bishop, så jag återgår till det.

    Thomas Bingebo
    Bryggare
    Oceanbryggeriet Göteborg

    SvaraRadera
  3. @bark: Jo det är möjligt, dock känns det ju som att många som går på Bishops inte direkt är särskilt rädda för att spendera pengar. Många köper ju t. ex en Guinness och en finare whisky. Finns det inte Guinness utan istället t. ex Youngs Double Chocolate Stout, Murphy's eller Beamish och dylikt köper de kanske istället en Staropramen. Hela det resonemanget känns för mig väldigt märkligt - snacka om att vara rädda för att pröva något nytt... :)

    @Thomas Bingebo: Alltid kul när ni bryggare själva kommer och reder ut frågor här på bloggarna! Drack förresten ett glas Arbetarporter när jag var nere i Göteborg för knappt en månad sen, helt underbart gott!

    SvaraRadera
  4. @Thomas Bingebo: Hur har du fått fram alkoholskatten?

    Skatt på öl: Skatt tas ut per liter med 1,66 kronor för varje volymprocent alkohol.

    Jag räknar ihop 0,30 (l) × 1,66 × 9 (%) till knappt 4,50 kr!

    SvaraRadera
  5. Hm. Är det inte skillnad när det säljs på krog? Fast jag har inte riktigt koll, kan ju bara vara påslaget.

    SvaraRadera
  6. Räknat alkoholskatten inkluderat moms och npormalt påslag på pub/restaurang.

    Thomas Bingebo
    Bryggare
    Oceanbryggeriet Göteborg

    SvaraRadera