måndag 9 november 2009

The Ministry of Lost Beer-Reviews

Ursäkta den lite "cheesy" engelska titeln på inlägget, men det känns verkligen som titeln speglar inlägget. Denna recension handlar, precis som titeln antyder, om Wisby Klosteröl. Det är en av de där ölen man sneglat på många gånger när man gått förbi den på Systembolaget, men det har aldrig blivit av att jag köpt den. David köpte dock med sig den tidigare i höstas när vi hade en provning med lite blandade grejer. Såhär var den:

Ölet har en orange-brun färg med ett skum som först är ganska stort men sedan lägger sig till ett en finger högt skumlock.

Doften är höig och ganska humlig med en humlearom som drar åt den amerikanska hållet. Det finns även endel malt åt karamell-hållet och även en viss jästighet.

Smaken är ungefär som man förväntar sig efter att ha doftat på den, det är toner av hö och amerikansk humle som dominerar denna öl. Det finns även en väldigt lätt touch av citrus och karamellmalt.

Munkänslan är mellanfyllig på gränsen till tunn, kolsyran är lite småvass och tråkig.

Personligen tycker jag Gotlands Bryggeri är ganska okej, speciellt deras Wisby Weisse men även Wisby Pils. Detta var dock inget utöver det vanliga utan snarare lätt mediokert. Betyg? 2,95 av 5.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar