måndag 25 januari 2010

Anderson Valley Winter Solstice

Eftersom det blev litet jobbigt på Bishops i fredags (vad ska man dock förvänta sig en fredagkväll?) så gick vi, som Fredrik skrev, därifrån ganska tidigt. För att kompensera detta blev det dock ett besök i dag istället - och det är svårt att inte älska mitt-i-veckan eller, som i det här fallet, början-av-veckan-besök. En annan anledning till att vi gick dit var att ett nytt fat Närke cAmarillo kopplats på - ölet smakade utmärkt och humlefräscht, så vi blev knappast besvikna. Som ni kanske har förstått av rubriken handlar det här inlägget däremot om ett flasköl från Anderson Valley Brewing Company, nämligen Winter Solstice.

Färgen är rödbrun med ett fint, stabilt skum. Lite rester lämnas på glaset.

Doften är främst kryddig och maltig. Det finns mycket knäckiga toner, torkad frukt och vanilj. Kanske är det främst det sistnämnda som dominerar ölet.

Smaken är söt och väldigt karamell-maltig. Det finns också här en rejäl fruktighet som främst drar åt torkad frukt och russin. Vidare märks det även en hel del trevliga toner av vanilj samt en mysig kryddighet. Avslutning är lätt besk, men det är knappast vad som sticker ut.

Munkänslan är medelfyllig till fyllig, kolsyran är mjuk. Ölet känns lent i munnen.

Ja, det här var gott - även om det på sätt och vis är litet för sött i längden. Värt att prova hursomhelst.

Betyg? 3,6 av 5.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar