söndag 21 februari 2010

Stensbogaard English Dark Stout

Då var det dags för recensionen av vårsläppets andra öl från Stensbogaard Bryghus. Givetvis är det English Dark Stout som jag pratar om. Det är en lite kraftfullare stout på 6,8% det handlar om. Hursomhelst, nog pratat, såhär var den!

Färgen är väldigt mörkt rödaktig på gränsen till svart. Skummet är smutsvitt och lämnar inte värst mycket till rester på glaset.

Doften är kanske i svagaste laget trots att det finns vissa inslag ganska hårt rostad malt och engelsk humle där någonstans. Det är inte direkt något som sticker ut åt något håll.

Smaken är något kraftfullare än doften med en hel del smaker av bittert kaffe, tjära, choklad och lätta toner av karamell. Det finns även samma spår av engelsk humle i smaken, något åt Fuggles-hållet.

Inte på något sätt en dålig öl, men det känns inte heller särskilt upphetsande. Kul att ha provat med inget jag kommer att köpa igen, då tycker jag helt klart att deras India Pale Ale är ett bättre köp.

Betyg? 3,35 av 5.

2 kommentarer:

  1. Dricker den just nu faktiskt.. Inte något som jag kommer att köpa igen iaf.. =)

    SvaraRadera
  2. @Yury: Nej, den kändes inte tillräckligt intressant för ett återköp. Det finns ju så mycket annan, både ny och gammal, häftig öl att dricka! :)

    SvaraRadera