onsdag 29 december 2010

Flensburger Winterbock

Detta inlägg fortsätter i ungefär samma stil som det föregående inlägget. Det här är alltså den andra av de två olika öl som min far köpte med sig till mig från hans senaste Tysklands-besök.

Flensburger Winterbock är det som det handlar om den här gången. Det är en heller bock på 7% som enbart finns tillgängligt under vinterhalvåret. Flaskan är fin och kommer med en härlig gammaldag patentkork.

Hursomhelst, dags för att syna den i sömmarna!

Ölet har en ljus bärnstensaktig färg med ett två fingrar högt vitt skum. Skummet lämnar vissa rester på glasets insida.

Julnötter, knäck och härliga gräsiga tyska humletoner är det första som möter näsan när man börjar dofta på ölet. Detta är verkligen ett öl där malten får stå i centrum. I övrigt är det en väldigt ren doft - inga konstigheter här inte.

Smaken är något tråkigare än vad doften antyder. Även här finns vissa toner av knäck och gräsiga humletoner men det finns även en viss tvålighet som stör litegrann. Eftersmaken är bitter och lätt värmande från alkoholen.

Ölet är medelfylligt till fylligt med en medelhög till låg kolsyrehalt. Bubblorna är små men lätt stickiga.

Mjahaja. Det här var helt klart en trevligt bekantskap men det känns samtidigt lite halvmesigt. När man dricker en winterbock på 7% förväntar man sig lite mer drag både när det gäller malten och kryddigheten.

Betyg? 3,3 av 5. Helt klart godkänt!

Pris: Gåva, 33 cl.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar