söndag 6 februari 2011

Port Brewing Wipe Out I.P.A.

Beläget i Stone Brewings gamla lokaler i San Diego ligger numera Port Brewing, en vidareutveckling av bryggeripuben Pizza Port (som finns på flera olika platser runt om i Kalifornien). De brygger en hel rad ansedda öl där bland annat Hop 15, Older Viscosty och några av Lost Abbey-ölen har funnits att tillgå i Sverige på pubar och delvis på Systembolaget tack vare importföretaget Brill & Co.

Jag har provat några av dem och jag måste säga att jag är imponerad över den kvalitet som generellt genomsyrar deras öl. Så när David och jag stötte på en bomber av Wipe Out I.P.A. från samma bryggeri för endast 99 kr på Bishops Arms i Karlstad igår var det bara att slå till!

Färgen är disigt orange med ett stort smutsvitt skum. Skummet lämnar knappt några skumrester på glasets kanter.

Mandarin, persika och grapefrukt är det första som möter näsan när man börjar dofta på ölet. All den härligt fruktiga amerikanska humlen balanseras upp fint av en lätt bakgrund av briokarameller och mördegskakor.

Smaken är även den väldigt fruktig och trevlig med inslag av samma frukter som doften bjuder på. Här bjuder även ölet på en väldigt uppfriskande men förhållandevis snäll beska. Det här är ett sånt öl som gör att man vill ta en klunk till och en klunk till...

Ölet är medelfylligt med en relativt låg kolsyrehalt. Bubblorna är små och friska.

Mmm... när IPA är såhär bra och friskt så vill man bara ha mer. Flaskan är bryggd den 7:e oktober förra året men jag tycker fortfarande att den har en ordentlig humlearom och den känns inte det minsta trött.

Betyg? 4,2 av 5. Gott! Foto: portbrewing.com

1 kommentar:

  1. 99 spänn för en bomber med bra öl på krogen är ju ett riktigt kap. Alltid kul när man hittar sånt där :)

    SvaraRadera