tisdag 22 februari 2011

Seven Giraffes

Ibland tar det lite längre tid än vanligt att prova nya öl som landar på Systembolagets hyllor. Detta är en av dem. Seven Giraffes som den heter är en bitter på 5,1% som bryggs hos det Skottlandsbaserade bryggeriet William Bros. Namnet kommer från de 7 maltsorter som man använder sig av när man brygger ölet. Dessutom är ölet kryddat med både citron-zest och fläderblommor.

Egentligen behöver det väl inte sägas mer än så utan jag går direkt på med en recension!

Ölet har en klar ljus koppar-aktig färg med ett medelstort vitt skum. Skummet lämnar inga rester på glasets insida.

Aromen är medelstor med inslag av fläderblomssaft och tallbarr. Det finns även en del jordiga och örtiga inslag. Det är modernt fruktigt och typiskt engelskt/skotskt på samma gång.

Smaken är mer malt-orienterad än doften med inslag av kolakakor och honung. Det finns också lätta rostade toner bland alla inslag av fläderblommor, citron-zest och engelsk humle.

Ölet är medelfylligt med en relativt låg kolsyrehalt. Bubblorna är små och mjuka.

Mina förväntningar var inte särskilt höga när stoppade in flaskan i kylen, men jag får lov att säga att den överraskade positivt. Helt klart en trevlig sessionbeer som på ett egensinnigt sätt sticker ut bland de andra engelska/skotska alesorterna på Systembolagets hyllor.

Betyg? 3,5 av 5.

Pris: 23.90 för 50 cl på Systembolaget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar